Cambridge Assessment English ispiti za djecu od 7 do 12 godina starosti

            Možda je upravo sada vrijeme da se započnemo oboružavati međunarodno priznatim svjedodžbama o poznavanju stranih jezika kako bismo se što prije mogli uključiti u međunarodne procese kao ravnopravni sudionici. Za engleski jezik najpouzdaniji su Cambridge Assessment ispiti, koji nude cijelu lepezu vrsta ispita i stupnjeva. To su najpouzdaniji i najrigorozniji ispiti. S polaganjem ispita treba započeti od najmlađe dobi, zato preporučamo ispite za djecu 7-12 godina starosti, Starters, Movers, Flyers.

            Prije nego obrazložimo format ispita za najmlađe, pogledajmo zašto je engleski jezik važan.

Engleski jezik otvara vrata …    

  • studija
  • rada
  • putovanja
  • kulturološke osvještenosti
  • interneta
  • knjiga, filmova, pjesama itd.

 Engleski u poslovanju

  • Poslodavci nude bolji inicijalni paket kandidatima s dobrim znanjem engleskog jezika.
  • Dobro znanje engleskog omogućava brže napredovanje i veću plaću.
  • Zahtjevi u pogledu poznavanja engleskog jezika mogu se samo povećavati u narednim godinama, jer naše će poslovanje sve više ovisiti o globalnom poslovanju.

               Cambridge Assessment English je organizacija koja je neprofitni dio Sveučilišta u Cambridgeu, zajednički je vlasnik IELTS ispita te je u bliskoj vezi s izdavačkom kućom Cambridge University Press. Cambridge Assessment English djeluje već više od 100 godina i omogućava da oko pet milijuna ljudi dokaže svoje znanje i vještine vladanja engleskim jezikom; ispite priznaje 11.000 ustanova visokog obrazovanja, 6.000 tvrtki, 500 vlada i ministarstava širom svijeta.  

            Zašto je dobro započeti učiti engleski u ranoj dobi? Istraživanje koje je provela Europska komisija pokazuju da što se ranije započne učiti drugi strani jezik to je vjerojatnije da će se postići visoki stupanja vladanja jezikom, veća fluentnost u govoru, lakoća konstruiranja rečenica, odabir vokabulara, preciznost, izgovor i naprosto lakoća izražavanja.

            Kako bi učenje stranog jezika u ranoj dječjoj dobi (4-12 godina) bilo uspješno potrebno je uključiti sljedeće elemente:

            Svi ti elementi dodatno dobivaju a značaju kod pripreme za neki od YL ispita kao i nakon polaganja ispita. Dijete nakon uspješno položenog jednog stupnja dobiva samopouzdanja i motivirano je da dalje radi, uči i usvaja nove, još zahtjevnije vještine korištenja stranog jezika.

            Škola stranih jezika - Žiger ozbiljan je i pouzdan pružatelj jezičnih usluga već 31 godinu, priznata smo kvalitetna škola s međunarodnom Eaqualsovom akreditacijom, a s Cambridge Assessment English surađujemo već više od 25 godina.

 

Priznati pružatelj jezičnih usluga

               Young Learners ispiti nalaze se na sveukupnoj međunarodnoj skali stupnjeva obuhvaćajući stupnjeve Pre A1- Starters, A1 - Movers i A2 - Flyers. Oni predstavljaju postepeni uvod u polaganje ispita u zrelijoj dobi kojima se upisuje na studij, zapošljava i td.

Postupnost u napredovanju:

Na svakom pjedinom stupnju definirani su ciljevi učenja, vještine koje dijete stječe, što može izreći, koliko zna pisati, o čemu govoriti.

Ispitima su obuhvaćene sve 4 vještine,       

a njihova zahtjevnost se povećava sa svakim stupnjem ispita, što se odražava i u vremenu testiranja pojedine vještine.

       Zadaci su sadržajem i težinom prilagođeni uzrastu, a razumijevanje je olakšano jasnim ilustracijama.

       Na nižim stupnjevima zadaci su jednostavniji te sve složeniji na višim stupnjevima, napr. na stupnju Starters u dijelu pisanja traži se samo da učenik napiše pojedinačne riječi, na stupnju Movers da napiše rečenice, dok na stupnju Flyers učenici moraju napisati kratak sastavak.

               Cambridge Assessment English nudi na svojim mrežnim stranicama cijeli niz materijala za podršku nastavnicima i roditeljima, uključujući dodatne materijale za vježbu pojedinih vještina, newsletter, probne testove te popis vokabulara, kako bi i nastavnici i roditelj bili sigurni da je prethodnom podukom pokriveno sve što bi se na ispitu moglo naći. Bilo bi dobro kad bi roditelji mogli kod kuće raditi s djetetom, kako bi priprema za ispit bila sastavni dio života u domu, što bi doprinijelo motivaciji djeteta i podizanju samopouzdanja te razbijanje straha od samog ispita. Posjetite stoga stranicu cambridgeenglish.org/parents – gdje se nalaze članci, savjeti, aktivnosti – motivacija za djecu.

Ovdje se može pronaći vježbe slušanja i drugih vještina

  Ispit završava dodjelom svjedodžbe koja registrira uspjeh učenika u pojedinoj vještini – isticanjem grbova. 4-5 istaknutih grbova znači da je učenik spreman za sljedeći stupanj.

Slavimo postignuće - Gradimo samopouzdanje - Znamo kako dalje učiti

 Najbolji način da dobijete potvrdu znanja vašeg djeteta je polaganje YL ispita. Mi ih pripremamo.