Sigurno ste već čuli za ALOHU. Pri tome ne mislimo na poznati havajski pozdrav nego ALOHU kao kraticu za „abacus learning of higher arithmetic“.

Namijenjena je djeci u dobi od navršenih 4 do 13 godina gdje se na jedan drugačiji, zabavni način, kroz igru, ali i računanje, potiče razvoj mozga.

Svi povezujemo djecu s igranjem, veseljem, ali na taj način i mi pokušavamo doprijeti do njih, da na učenje gledaju kao nešto zabavno jer im to omogućava učinkovito savladavanje problema i tako razvijaju intelektualne, kognitivne i socijalne sposobnosti.

Naše Aloha trenerice, profesorice Nikolina Buden i Monika Telebar, ponosne su na uspjeh naših „alohača“. Nastavu su pretvorile u igru i veselje te tako djeci ugradile ljubav prema računanju, vježbanju i učenju. „Iz iskustva smo vidjele da smo djeci stvorili nove navike, poboljšali im koncentraciju te im se na taj način olakšalo usvajanje gradiva ne samo iz matematike nego i iz svih predmeta u školi, ističući izuzetnu sposobnost pažnje i koncentracije“ istaknule su trenerice.

Kako im računanje ne bi dosadilo, tu su i razne mindfulness aktivnosti koje služe kao mali predah od matematike te za razvijanje dodatnih vještina. Tu su i zabavne aktivnosti koje su djeci istovremeno vrlo korisne kao na primjer: rješavanje raznih labirinata, traženje razlika među slikama, precrtavanje crteža te svaki puta nešto novo.

Ponekad djecu treba malo i udaljiti od knjiga i učenja pa tako kombiniramo i razne igre pomoću kojih se djeca mogu zabaviti i malo predahnuti, ali istovremeno razvijati svoj mozak.

U ALOHA programu imamo i više od 60 igara kako bi nastava Alohe bila što raznolikija, kreativnija, ali i poticajna za naše polaznike

Koristimo i naš poznati robot Cubetto, kroz koji povezujemo programiranje i računanje. Djecu zaintrigirao naredbama i svojom kretnjom te interaktivni ekran na dodir koji je obogatio našu novu prostoriju za klince i klinceze.

Dragi „alohači“, hvala Vam na veseloj godini i vidimo se na jesen.