Naše polaznike i nastavnike zamolili smo da sudjeluju u kreiranju božićnih priča pomoću online alata "Padlet", omogućujući im online kolaboraciju na dohvat ruke!

Živimo u doba ubrzanog tehnološkog napretka te je izrazito važno iskoristiti sve dostupne alate i biti inovativan kako bi se mogao ostvariti uspješan i kontinuirani razvoj nastavnog procesa. S obzirom na epidemiološku situaciju koja nas je snašla, ove godine odlučili smo obilježiti božićno vrijeme na jedan drugačiji, prikladniji način! Udruženim naporima kreirali smo interaktivne priče na čak osam jezika! Pogledajte:

BOŽIĆNA PRIČA - RUSKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - ŠVEDSKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - ŠPANJOLSKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - TALIJANSKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - FRANCUSKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - ENGLESKI JEZIK

BOŽIĆNA PRIČA - HRVATSKI ZA STRANCE

BOŽIĆNA PRIČA - NJEMAČKI JEZIK

Svi polaznici i nastavnici mogli su jednostavno kreirati sadržaj u isto vrijeme, čime smo još jedanput pokazali kako korištenje informatičke tehnologije u nastavi stranih jezika može biti pozitivno, interaktivno i motivirajuće za polaznike, ali i nastavnike, posebice u ovo izazovno vrijeme.

Ovakve inovativne metode u procesu poučavanja prikazale su se kao primjeri dobre prakse jer polaznici i nastavnici osim digitalne kompetencije, koja je ključna vještina i nastavnika i učenika 21. stoljeća, razvijaju i suradničko učenje čime se stvaraju bolji odnosi među polaznicima i nastavnicima. Još jedan razlog zašto su se ovakve interaktivne aktivnosti i suradničko učenje pokazali kao primjeri dobre prakse je i efekt sinergije koji se postepeno javlja u nastavi. Primjećujemo kako je kombinirani učinak skupine često veći od zbroja učinka pojedinaca.

Zahvaljujemo svim nastavnicima i polaznicima na suradnji i trudu, a vas pozivamo da pročitate sve priče ako već niste!

Božićna priča - ruski jezik Božićna priča - švedski jezik & Božićna priča - hrvatski za strance

Božićna priča - njemački jezik & Božićna priča - engleski jezik & Božićna priča - španjolski jezik

Božićna priča - talijanski jezik & Božićna priča - francuski jezik