Praznici su u tijeku, što znači da je sada idealno vrijeme za planiranje dodatnih aktivnosti za vaše mališane. Učenje stranih jezika zasigurno je jedna od nezaobilaznih opcija!

Rano učenje stranog jezika ključno je za kasnije samostalno i kompetentno korištenje tog jezika, kao i za postizanje pravilnog izgovora. Kvalitetno rano učenje stranih jezika omogućava stjecanje ne samo jezičnih vještina, već i kulturne svijesti te razumijevanje različitih perspektiva. Ovo su samo neke od prednosti ranog učenja stranih jezika, a više detalja možete pronaći u nastavku.



Rano učenje stranih jezika donosi brojne prednosti koje mogu imati dugoročan pozitivan utjecaj na razvoj djece, a ovo su samo neke od njih:

BRŽE USVAJANJE JEZIKA

Djeca imaju nevjerojatnu sposobnost upijanja novih informacija. Njihovi mozgovi su poput spužvi, što im omogućava da brže i lakše usvoje novi jezik u usporedbi s odraslima. Mlađi učenici lakše uče izgovor i intonaciju, što rezultira boljim naglaskom i tečnijim govorom.

BOLJE KOGNITIVNE VJEŠTINE

Istraživanja pokazuju da djeca koja uče strani jezik postižu bolje rezultate na testovima kognitivnih vještina. Dvojezičnost može poboljšati njihove vještine rješavanja problema, kreativno razmišljanje i sposobnost koncentracije. Također, djeca razvijaju bolju memoriju!

KULTURNA SVIJEST I TOLERANCIJA

Učenje jezika uključuje i učenje o kulturi i običajima drugih naroda. Na taj način djeca postanu svjesna raznolikosti svijeta oko sebe te razvijaju osjećaj tolerancije i poštovanja prema drugim kulturama. Kroz jezične lekcije djeca uče o različitim načinima života, što im pomaže da razviju šire razumijevanje svijeta.

BOLJE AKADEMSKE VJEŠTINE

Studije pokazuju da djeca koja uče strani jezik često postižu bolje rezultate u drugim akademskim područjima, poput matematike i čitanja. Razvijanje jezičnih vještina može poboljšati njihove sposobnosti analiziranja i razumijevanja složenih koncepata, što pozitivno utječe na njihov cjelokupni akademski uspjeh.

PRIPREMA ZA BUDUĆNOST

Poznavanje stranog jezika otvara mnoga vrata u budućnosti. U globaliziranom svijetu, dvojezičnost ili višejezičnost postaje sve važnija vještina. Djeca koja od malih nogu uče strani jezik imaju veće šanse za uspjeh u budućim karijerama jer mnogi poslodavci cijene jezične vještine kao ključnu kompetenciju.


Rano učenje jezika donosi mnoge prednosti koje nadilaze samo jezične vještine. Od boljih kognitivnih sposobnosti do razvijanja kulturne svijesti i pripreme za budućnost, djeca koja uče strani jezik od malih nogu imaju brojne koristi. Stoga, neka učenje stranih jezika postane zabavno i inspirativno putovanje za sve mališane u sljedećoj školskoj godini!

Dobra vijest je da su pretprijave za upise u rujnu službeno otvorene! Za više informacija, ispunite prijavni obrazac u nastavku, a mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku: PRIJAVNI OBRAZAC


Zanima vas kako izgleda nastava u Školi stranih jezika - Žiger? Zavirite u našu galeriju i saznajte!