Otkrijte najprestižnije ispite za engleski jezik:

Cambridge Assessment English exams 

Cambridge ispiti mjerodavan su dokaz vaših jezičnih sposobnosti, priznati su diljem svijeta te nude mnoštvo prednosti za pojedince: lakši ulazak u svijet visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, mogućnost zapošljavanja u međunarodnih organizacijama te ostvarivanje boljih uvjeta na tržištu rada ili tijekom studiranja!

Cambridge Assessment English prati zajednički referentni okvir za strane jezike (eng. CEFR) od pre-A1 razine za najmlađe kandidate do najviše C2 razine poznavanja jezika. Međunarodni ispit KET prvi je korak u poboljšanju znanja stranih jezika, a u skladu s tim, gornja granica je ispit CPE (C2 Proficiency) te predstavlja najvišu moguću razinu poznavanja engleskog jezika kao stranog jezika. Više na: Jezični stupnjevi

Ovog puta ćemo se posebno usmjeriti na ispite iz općeg engleskog („General English“) - KET, PET, FCE, CAE i CPE te ćemo se potruditi pobliže objasniti svaki od navedenih ispita.


GENERAL ENGLISH EXAMS: 

KET (A2 Key / KEY ENGLISH TEST)

KET je prijelazni ispit namijenjen djeci koja duži vremenski period uče engleski jezik i namjeravaju nastaviti razvijati jezične kompetencije. KET ispitom se testira temeljno znanje jezika te praktične jezične vještine. KET ceritfikat / diploma služi kao dokaz komunikacijskih vještina na osnovnoj razini, a odgovara osnovnoj razini engleskog jezika na državnoj maturi. Ovaj ispit kandidatima pruža mogućnost razvijanja novih kompetencija i vještina za napredovanje prema ispitima PET  ili FCE.

Ispit testira sve četiri jezične vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor.

Uzrast: 12 – 13 godina (6./7. razred osnovne škole)


PET (B1 Preliminary / PRELIMINARY ENGLISH TEST)

PET ispit namijenjen je tinejdžerima i mladima, a služi kao dokaz da je kandidat u potpunosti savladao osnove engleskog jezika i posjeduje praktično poznavanje jezika za svakodnevnu upotrebu. PET pokazuje vaše znanje jezika u svakodnevnim situacijama i odgovara razini B1 Zajedničkoga europskoga jezičnoga referentnog okvira. Na ovoj razini od vas se očekuje da razumijete glavne točke izravnih uputa, uspješno se nosite s većinom jezičnih situacija, da možete postavljati pitanja i sudjelovati u razgovoru te da možete pisati pisma i voditi bilješke o poznatoj temi. Ovaj ispit je ujedno i prvi ispit koji se vrednuje u određenim akademskim institucijama na međunarodnoj razini te ga brojne tvrtke i vladina tijela prihvaćaju kao službenu potvrdu o poznavanju engleskog jezika.

Uzrast: 14+ godina (8. razred osnovne škole, srednja škola)


FCE (B2 First / FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH)

Upoznajte se s najpopularnijim Cambridge Assessment English ispitom po broju kandidata - FCE. Osim što dobiveni certifikat / diplomu priznaju brojne obrazovne institucije i poduzeća na globalnoj razini, polaganjem ovog ispita dokazujete napredno znanje engleskog jezika. FCE odgovara stupnju B2 Zajedničkoga europskoga jezičnoga referentnog okvira i višoj razini engleskog jezika na državnoj maturi. Sukladno tome, pripreme za FCE ispit odlična je priprema za višu razinu mature. FCE diploma je dokaz da kandidat ima sveobuhvatno znanje engleskog jezika i da može samostalno živjeti, raditi ili pohađati nastavu u državama engleskog govornog područja. 

Uzrast: 15+ godina (srednja škola, fakultet)


CAE ( C1 Advanced / CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH)

CAE dokazuje sposobnost sporazumijevanja i aktivnog korištenja jezičnih vještina u stručnim, akademskim i društvenim situacijama. Ovaj ispit namijenjen je kandidatima koji koriste engleski jezik na izuzetno visokoj razini, a prije polaganja ispita preporuča se pohađanje pripremnog programa.

Ukratko, CAE odgovara stupnju C1 europskog referentnog okvira, a dokaz je napredne razine poznavanja engleskog jezika za studiranje, život i rad u zemljama engleskog govornog područja.


CPE (C2 Proficiency / CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH)

CPE predstavlja najvišu moguću razinu poznavanja engleskog kao stranog jezika te se smatra da je znanje stranog jezika na ovoj razini usporedivo sa znanjem materinjeg jezika. Na međunarodnoj razini, ispit CPE odgovara stupnju C2 europskog referentnog okvira, a služi kao dokaz izvrsnih jezičnih vještina na naprednoj razini. Polaganjem CPE ispita omogućuje vam pohađanje najzahtjevnijih programa na engleskom jeziku poput doktorskih i ostalih poslijediplomskih studija. U Hrvatskoj se ispit priznaje kao jezična kompetencija za turističke vodiče i sudske tumače.

Prije polaganja ispita preporuča se pohađanje pripremnog programa.


Jeste li znali da u našoj Školi možete polagati KET i PET Cambridge ispite?

Uz mogućnost polaganja KET i PET ispita, u našoj Školi nudimo mogućnost pripreme i prijave za polaganje CAE i CPE ispita u Zagrebu. U nastavku možete saznati datume polaganja Cambridge Assessment English ispita za mlade i odrasle, a naš stručni tim stoji vam na raspolaganju za sve dodatne upite!

DATUMI POLAGANJA ISPITA:

20.05. pismeni dio ispita za KET i PET (Varaždin)

21.05.  usmeni dio ispita za KET i PET (Varaždin)

21.05.  FCE ispit (Varaždin)

18.06. CAE ispiti (Zagreb)

09.06. CPE ispiti (Zagreb)

ROKOVI ZA PRIJAVU:

FCE, KET i PET ispiti - rok za prijavu: 15.04.

CAE ispit - rok za prijavu: 17.05.

CPE ispit - rok za prijavu: 04.05. 

Vaše prijave šaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijavite se već danas (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i otkrijte prednosti najprestižnijih certifikata o poznavanju engleskog jezika!