U lipnju ove godine održana je svečanost zatvaranja projekta „Uvođenje i provedba programa edukacije iz područja stranih jezika za pravosudne dužnosnike, savjetnike i službenike u pravosudnim tijelima" u kojemu je sudjelovala i naša škola.


Na svečanosti zatvaranja projekta koja se održala u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu predstavljeni su rezultati ostvareni tijekom provedbe projekta te je održan interaktivni panel u kojem su sudjelovale polaznice i voditeljice programa stranih jezika pravne struke održanih kroz projekt.

Koja je važnost ovakvih projekata? 
U okviru projekta izrađeni su i recenzirani programi za učenje engleskog, njemačkog, francuskog i talijanskog jezika pravne struke (razina B2 za sve jezike te razina C1 za engleski jezik), izrađeni su i recenzirani nastavni materijali prema tim programima te održana učionička nastava i online tečajevi za sva četiri jezika. Kroz projekt je educirano 405 polaznika učioničke nastave te 244 polaznika online tečajeva. Učionička nastava održana je u 12 hrvatskih gradova, a u organizaciji nastave sudjelovalo je ukupno 8 škola stranih jezika iz Zagreba, Splita, Rijeke, Varaždina i Vukovara.
Riječ je o prvom projektu namijenjenom tijelima državne i javne uprave koji je ugovoren za financiranje iz Europskog socijalnog fonda te nam je iznimna čast biti dio ove zanimljive i edukativne priče!

Čestitke svim profesorima koji su sudjelovali u projektu i omogućili kvalitetno usvajanje stranih jezika, a ponajviše našoj profesorici Tanji Baksa, koja je napisala udžbenik za pravni njemački te izvodila nastavu za Školu stranih jezika – Žiger!