Mi u Školi Žiger smatramo da profesionalni razvoj i ulaganje u dodatno obrazovanje utječe na produktivnost i uspješnost naših nastavnika, a svako dodatno usavršavanje omogućuje kvalitetniju nastavu te lakše implementiranje inovativnih nastavnih metoda u poučavanje stranih jezika.

Nakon brojnih stručnih skupova, projekata i internih usavršavanja kroz godinu, ljeto smo započeli radno i to u Splitu. Nastavnice Anita, Maja, Nikolina i Tihana te ravnatelj Marko sudjelovali su na ADRIES konferenciji za učitelje, nastavnike, istraživače u obrazovanju, vlasnike i menadžere škola, programere i inovatore, tehnološke i druge stručnjake u obrazovnoj industriji. U periodu od 7. do 9. srpnja sudjelovali su na edukativnim radionicama i prezentacijama brojnih vrhunskih govornika i stručnjaka iz područja obrazovanja.

ADRIES konferencija

Konferencija je podijeljena u tri sekcije, ADRIES VR4LL, ADRIES NGPT te ADRIES NET.

Kroz sekciju ADRIES VR4LL upoznali smo se s temom virtualne stvarnosti i njezine upotrebe u obrazovanju kao i s općim konceptima VR-a i Metaversa.

ADRIES NGPT dio je usmjeren na “language assessment” s naglaskom na alate za digitalno testiranje. NGPT je zapravo projekt transnacionalne suradnje, a cilj je razvoj naprednih web-based testova za određivanje stupnja predznanja za šest europskih jezika (engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski i ruski). U ovom dijelu konferencije sudjelovali su brojni govornici iz industrije testiranja jezika, uključujući Cambridge Assessment English i Language Cert.

Posljednja sekcija, ADRIES NET, uključivala je prezentacije i radionice s naglaskom na mogućnosti financiranja Erasmus projekata za škole stranih jezika.

Cilj ove konferencije, uz usavršavanje brojnih novih jezičnih i profesionalnih vještina i kompetencija, bio je i fakultativno umrežavanje kako bi se razvilo i ojačalo umrežavanje među europskim školama stranih jezika. 

VIDEO: Adries konferencija

Ekipa Škole Žiger vratila se u Varaždin puna inspiracije i dojmova te jedva čekamo implementirati stečena znanja u našoj i vašoj školi!