Tim Škole stranih jezika - Žiger prepoznaje veliku važnost stručnog usavršavanja i educiranja te aktivno sudjelujemo na internim i vanjskim konferencijama, predavanjima i radionicama.

Ovu školsku godinu Aktiv za rano učenje započeo je internim usavršavanjem kako bi nastava stranih jezika bila što učinkovitija i zanimljivija. Prvu u nizu radionica za razvoj nastavnika osmislila je i provela Voditeljica aktiva za rano učenje, teacher Anita.

 Cilj radionice bio je upoznati nastavnike s novim kreativnim nastavnim metodama i aktivnostima za najmlađe uzraste.Storytelling i poučavanje stranih jezika

U uvodnom dijelu radionice teacher Anita objasnila je važnost pričanja priča u nastavi stranih jezika.

Pričanje priča (storytelling) je moćno sredstvo komunikacije vrlo širokog dosega, posebice kada je u pitanju rano učenje stranih jezika. Priče povezuje kulture i zajednice i zapravo čini dio naših najranijih iskustava učenja. Slušajući priče razvija se pamćenje, lakše se pamte nove riječi, jezične strukture i gramatika.

Kada se polaznik nađe u ulozi pripovjedača, on razvija vještine usmenog izražavanja uz korištenje do tada usvojenog vokabulara i jezičnih struktura.Nakon teorijskog dijela, nastavnici su prionuli na posao kako bi i sami vidjeli koje sve prednosti donosi pričanje priča u nastavi s najmlađim polaznicima te kako se već svima poznate priče mogu iskoristiti na nastavi na jedan novi, zanimljiv i kreativan način.

Zavirite u našu galeriju u nastavku i saznajte kako su se nastavnici snašli u ulozi polaznika pripovjedača.