Prošlog su vikenda naše nastavnice i profesorice njemačkog jezika, Ana, Dasia, Jasenka i Nives, sudjelovale na zanimljivom edukativnom skupu izdavačke kuće Profil Klett u Zagrebu - Deutsch echt und lebendig: Situation, Motivation und Kommunikation.

Cilj ovog skupa bio je usavršavanje znanja njemačkog jezika pritom razvijajući dodatne vještine za rad u nastavi!


Jezici zaista obogaćuju život, a ovakva druženja i edukacije odličan su način za unapređivanje jezičnih vještina i kreativnih metoda za rad u nastavi, bilo da se radi o poučavanju djece ili odraslih. Njemački jezik može biti živahan i prepun boja, u što smo se uvjerili na radionici vizualne podrške u službi univerzalnog dizajna u podučavanju stranom jeziku. Uz to, nastavnici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim raspravama i praktičnim aktivnostima koje će im omogućiti primjenu novih pristupa u nastavi njemačkog jezika.


Jedan od ključnih aspekata ovog skupa bio je rad na motivaciji učenika. Nastavnici su stekli uvid u strategije motivacije koje se mogu primijeniti u učionici kako bi potaknuli interes polaznika za njemački jezik. Osim toga, razmijenili su iskustva i ideje o tome kako održati visoku razinu angažmana tijekom nastave.


Možemo zaključiti da ovakva usavršavanja našim nastavnicima daju vrijedne uvide i alate za unapređenje nastave njemačkog jezika.

Ana, Dasia, Jasenka i Nives su se vratile sa svježim idejama i motivacijom za daljnje usavršavanje, čime će zasigurno poboljšati kvalitetu obrazovanja koje pružamo našim polaznicima.