Ovaj vikend naši su profesori i nastavnici sudjelovali na jubilarnoj, dvadesetoj po redu, 'Oxfordici' u Zagrebu.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Visualize success beyond the classroom“.

Osim bogatog programa s aktualnim i zanimljivim temama, ovakvo okupljanje omogućuje razvoj dodatne inspiracije se za nove izazove u nastavi koje donosi napredak tehnologije, a uz to je i odlična prilika za provesti dan u ugodnom društvu kolega i kolegica iz cijele Hrvatske!

Ove godine program su obogatili brojni inspirativni predavači među kojima su se istaknuli Gareth Davies, Maria Davou, Caroline Reading, Ivana Prodan te Mia Mandić.

Jedna od tema ovogodišnje Oxfordice je trenutno aktualno pitanje korištenja AI u nastavi. Ovaj najnoviji tehnološki izazov poznat kao umjetna inteligencija vrijedan je proučavanja te su nastavnici imali priliku saznati kako koristiti AI alati za unapređivanje nastave.

Kroz ovu zajedničku razmjenu ideja i iskustava, ovo okupljanje nije samo potaknulo razvoj vještina i jezičnih kompetencija već je i naglasilo važnost prilagodbe novim tehnologijama u obrazovanju. Svi prisutni ostali su inspirirani i opremljeni novim saznanjima za daljnje korake u pružanju kvalitetnog obrazovanja.

Veselimo se novim susretima i edukacijama!