Erasmus+:  Učenje kroz školske projekte

Naša škola u razdoblju od 2018. do 2021. sudjeluje u Erasmus + projektu pod nazivom Učenje kroz školske projekte. Cilj je promicati kulturne vrijednosti, upoznati  sudionike s poviješću, običajima i kulturnim znamenitostima država uključenih u projekt, a to su uz Hrvatsku još i Grčka, Turska, Italija i Rumunjska. U ožujku 2019. naši su polaznici imali priliku otputovati u Grčku gdje su posjetili Atenu i gradić Artu. Te iste godine u svibnju bili smo domaćini i našim smo gostima ponosno predstavili naš grad i hrvatske povijesne ličnosti. Krajem godine posjetili smo turski glavni grad Ankaru.

Zbog Covida-19,  upoznavanje kultura nastavili smo virtualno i to radionicama kroz koje smo pobliže upoznali Italiju te Rumunjsku.

Zahvaljujemo svim učenicima, osobito Fabijanu Matovinoviću, Alitas Narančić, Anji Martinez, Miji Kovačić, Leonu Vukoviću, Ivoni Ciglar, Tei Ladić, Niki Juraga, Luciji Marković i Ivoni Ciglar te nastavnicima Ivi Jurleti, Valentini Tomašek Lovrek, Marini Mavriček Špicer i Tihani Hrešć.

I naravno zahvaljujemo ravnatelju Marku Žigeru i Ireni Žiger što su nam omogućili sudjelovanje i kulturno obogaćivanje.

 Evo i komentara nekih od sudionika Erasmus + projekta:

Sudjelovanje u Erasmusu mi je pridonijelo jako lijepe uspomene i drago mi je što sam imala priliku sudjelovati u projektu. Naučila sam mnogo o drugim državama i o njihovim kulturama. Profesori su se jako potrudili i uspjeli nam prikazati svoje države na poučan i zanimljiv način.

                                                                                                             Mia Kovačić

Sudjelovanje u projektu je za mene bilo iznimno iskustvo, osobito kad smo mogli putovati. Imali smo priliku naučiti nešto novo ne samo o drugim državama nego i svojoj.

                                                                                                            Alitas Narančić

 Spoj različitih kultura i jezika, toliko različitosti, ali još više sličnosti približilo nas je i spojilo s ljudima, sudionicima projekta, ali i nadopunilo naše znanje o zemljama i gradovima koje do sada nismo imali prilike dovoljno istražiti. Iako je bilo online, bilo je poučno i osjećaj kao da smo u tim državama. 

                                                                                                           Marina Mavriček Špicer

Iako smo kroz ovaj projekt učili o kulturi i povijesti drugih država, mislim da je ono najvažnije što smo naučili je to da smo više sličniji nego različitiji.

                                                                                                            Tihana Hrešć

 

Ovako je to izgledalo uživo…

 

…a ovako online