Cjeloživotno usavršavanje imperativ je našeg zvanja! To znaju i naše Engleskinje pa su tako i ove godine sudjelovale na međunarodnoj HUPE konferenciji u Poreču!

Teacher Snježana, Maja, Anita i Tihana u razdoblju od 12. do 14. studenog imale su priliku razvijati jezične kompetencije na raznim kreativnim i edukativnim radionicama te predavanjima, a uz to, teacher Anita je kroz jednu zanimljivu radionicu i sama prenijela svoje znanje ostalim kolegicama i kolegama.

Radionica „Storytelling“ koju je zamislila, organizirala i provela naša teacher Anita bila je pravo osvježenje za sve sudionike. Na radionici su sudionici imali priliku saznati kako se klasične dječje priče mogu koristiti u nastavi engleskog jezika na jedan drugačiji, inovativan način. Svi sudionici mogli su isprobati nove ideje u praksi pa su tako nastavnici na kratko postali djeca i uživali u kreativnoj izmjeni već poznatih, tradicionalnih priča. Cilj radionice bio je da koristeći dodatne materijale kao što su plastelin, vodene boje i slično, nastavnici nauče kako potaknuti djecu na razvijanje istraživačkih i komunikacijskih vještina na engleskom jeziku.

Suvremena pedagogija posebno naglašava veliku važnost upotrebe priča kod učenja stranih jezika jer osim lingvističkog razvoja, djeci se omogućava socijalni, kognitivni te emocionalni napredak! Pričajući priče polaznici se zabavljaju te usavršavaju jezične vještine kroz teme koje su im bliske i zanimljive. 

Hvala teacher Aniti na odlično odrađenoj radionici te što prepoznaje i širi važnost i efikasnost upotreba priča kod ranog učenja stranih jezika.

Sada nam slijedi diseminacija aktivnosti s konferencije no više o tome u sljedećem članku!