Nastavnice Anita i Maja na nekoliko su dana zamijenile magloviti Varaždin sa sunčanim Porečom! Razlog je još jedno stručno usavršavanje, ovog puta za sve nastavnike i profesore engleskog jezika. 
Vikend u Poreču bio je ispunjen brojnim zanimljivim i edukativnim radionicama te predavanjima, a sve prisutne dodatno je razveselilo druženje s kolegama i kolegicama iz struke.

Uz to, ovogodišnja HUPE konferencija značajna je za cijeli tim Škole stranih jezika - Žiger jer je upravo naša teacher Anita, voditeljica nastave za rano učenje stranih jezika, osmislila i održala jednu od radionica na što smo izuzetno ponosni!Zanima vas što je sve obilježilo ovogodišnju HUPE konferenciju? U nastavku pročitajte kratak osvrt teacher Anite, voditeljice nastave za rano učenje stranih jezika:

"U periodu od 11. do 13. studenog kolegica Maja i ja sudjelovale smo na godišnjoj HUPE konferenciji (Hrvatsko udruženje profesora i nastavnika engleskog jezika).

Osim što smo sudjelovale na mnogo zanimljivih i korisnih radionica i predavanja, sretna sam jer sam i sama imala priliku održati radionicu za sve nastavnike koji rade s najmlađim uzrastima (young learners). Koliko god je trema bila neizbježna prije početka radionice, sve je prošlo kada sam započela s uvodnim riječima.

Tema radionice bila je spajanje tradicionalnih igara s dodatnim materijalima na Internetu.  U današnje vrijeme gotovo je nemoguće zamisliti modernu nastavu bez upotrebe digitalnih alata, aplikacija i IKT tehnologije no to ne znači da bismo trebali zanemariti tradicionalne igre i priče. Svi prisutni imali su priliku naučiti kako povezati stare i nove aktivnosti, digitalne materijale i nove nastavne metode kako bi učenje stranih jezika bilo što učinkovitije, ali i zanimljivije.

Posebno me razveselio velik odaziv i aktivno sudjelovanje svih prisutnih! Svi su bili raspoloženi za učenje i igranje!

 Također, zaista su me oduševile i povratne informacije nakon održane radionice. Osim brojnih zahvala i pohvala, mailova i poruka, razveselilo me što su mlade i starije kolegice tražile materijale i linkove kako bi i same mogle održati slične radionice s mališanima.

Zaista je prekrasan osjećaj kada vidiš da si ostale naučio nečem novom.

Sve radionice i predavanja, uključujući i moju, prezentirat ćemo na našim sastancima za razvoj nastavnika, kako bi se kolegice koje nisu mogle prisustvovati konferenciji upoznale s nekim novim aktivnostima za mališane."


 Pogledajte galeriju u nastavku i saznajte kako su naše nastavnice provele vikend u Poreču te kako je izgledala radionica teacher Anite:

Thank you teacher Anita & Maja, thank you HUPE!